Doamne, ce mândră sunt de copilul meu!!!

Dar mai întâi să o prezint: are 18 ani și 3 luni, este înaltă aproape cât mine, este frumoasă și deșteaptă foc. Cu deșteptăciunea am lăsat-o mai la urmă pentru că ne aflăm în plin proces de dezvoltare și nu dorim să ne lăudăm prea tare. Oricum sunt mândră că este la un liceu foarte bun, cu mari pretenții, unde a intrat fără examen pentru că avea rezultate bune școlare. Un liceu care de la un an la altul lasă corigenți pe capete. Ca exemplu, în clasa a IXa, erau 4 clase, în anul următor au rămas 3 clase de a Xa, iar acum în clasa a XIa, sunt doar 2 clase. Mereu am fost extrem de severă și pretențioasă cu ea pretinzându-i să fie cea mai bună dintre cei buni, dar acum, în asemenea condiții, recunosc, am devenit mai înțelegătoare.

Mai mult, am avut mare grijă mereu să o implic în tot ce ține de gospodărie, pornind de la faptul că indiferent cât de sus va ajunge profesional, și chiar dacă va ajunge să aibă ajutor plătit în casă, ea trebuie să știe ce să ceară și cum trebuie să fie, iar până va ajunge la acest nivel trebuie să facă ea personal totul. În acest sens, fiica mea își câștigă singură banii de buzunar, lucrând la sfârșit de săptămână în restaurant la tot ce e nevoie: atât la bucătărie cât și la service și birou.

De fiecare dată când Ioana mea este în vacanță, merge pe teren cu soțul meu în vizită la clienții noștri și chiar la autorități. Ea știe deja cine la cine lucrează, ce probleme apar în firmă, ce acte și unde se fac.Contabilitatea primară în firma noastră, uneori o face tot fiica mea. Astăzi, a mers cu soțul meu în vizită la o clientă deosebită din firma noastră unde îngrijitoarea din motive medicale trebuie să-și întrerupă serviciile imediat. Fiica mea, mai în glumă, mai în serios, a întrebat-o pe doamna respectivă dacă nu i-ar place să fie ea pe post de îngrijitoare până găsim o îngrijitoare potrivită. Clienta i-a răspuns că i-ar place grozav să vorbească cu ea așa ușor limba germană, „dar cu siguranță nu știi să faci mâncare”. Fiica mea nu a stat mult pe gânduri și-i spune că lucrează deja de doi ani la restaurant. A fost grozav de entuziasmată clienta și au bătut palma pentru o perioadă de 3-4 zile cât ea este în vacanță și până găsim noi o doamnă dispusă să vină la acest caz.

Sunt tare mândră de fetița mea!!!

„Copilul ajunge pentru parintii sai, dupa educatia care o capata: rasplata sau pedeapsa.” Jean Jacques Rousseau

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

error: Content is protected !!