„O afacere care produce doar bani, este o afacere slabă.” – Henri Ford

  •  

Cum am deschis astăzi Facebook, am și primit notificări despre amintirile mele adică postările din anii trecuți, care îmi aminteau cât timp și bani investeam atunci în reclamă. Da, cu toții am auzit că reclama este sufletul comerțului, mai ales când ești la început și ai nevoie să te faci cunoscut. La început, așa se promovează orice firmă, dar mai apoi, reclama sunt chiar clienții cu care colaborezi.

Nu trebuie să te mai străduiești să faci SEO. E doar ceva ce se întâmplă atunci când faci totul cum trebuie. Chad Pollitt

Ce poate fi mai frumos ca atunci când sună un client și spune: ” am primit numărul dumneavoastră și frumoase referințe de la domnul X cu care colaborați deja ” sau când îngrijitoare care au colaborat cu noi și din dorință de câștig mai mare au plecat către alte firme și după scurt timp au înțeles ce înseamnă bani mai mulți, ne-au sunat spunând ” Mi-aș dori să revin la dumneavoastră, căci aleg mai mult respectul și atmosfera de care m-am bucurat la firma D&C Gumann decât banii mulți.”

„Cea mai bună reclamă este un produs bun.” Alan H. Meyer

Un alt motiv pentru care considerăm că nu mai avem nevoie de reclamă , este faptul că noi nu ne dorim cantitate, ci calitate. La firma D&C Gumann , orice client  sună, vorbește personal cu un Gumann, sau dacă semnalează o problemă, în cel mai scurt timp se deplasează direct la domiciliul clientului, domnul Constantin Gumann în persoană și nu trimisul său din teren.

„Nu există reclamă mai puternică decât o reputaţie pozitivă care călătoreşte repede.” Brian Koslow

Fiecare colaborator din firma noastră a ajuns personal în biroul firmei unde a încheiat contractul de colaborare și nu ca în alte cazuri când se semnează în microbuze, cafenele sau doar prin email. Este adevărat că pentru unele persoane, aceste aspecte reprezintă prea puțin, deoarece interesul principal este prețul și nu valoarea. 

“Daca muncești doar pentru bani, nu vei reuși niciodată, însă dacă îți place ceea ce faci și pui mereu clientul pe primul loc, succesul ți-e garantat.” – Ray Kroc

Un coleg austriac, din branșa în care lucrăm ne-a spus într-o discuție: „ Domnul Gumann, vă spun ceva colegial, nu mai răsfățați îngrijitoarele pentru că niciuna nu apreciază. Fiecare ia ce i se dă, nu apreciază și își urmărește doar propriul interes. La mine în firmă am 4 îngrijitoare de la dumneavoastră care au diplomă de curs absolvit la D&C Gumann și când au venit la noi ne-au mai prezentat și alte diplome de merit eliberate de voi la fel de fel de întâniri și chiar mă gândeam la voi cât vă implicați și cât apreciază ele. Eu fac invers și vă sfătuiesc și pe voi la fel. Eu dau toată atenția la client, la pacient. El dă banul. El rămâne cu mine, că îngrijitoare se schimbă mereu după interesul propriu. Să fim cinstiți, câți clienți v-au plecat de la firmă?!, dar îngrijitoarele se schimbă mereu. Pacientul mereu ne înțelege că îngrijitoarea nu știe, nu poate, el e cel care plătește și nu prea are nevoie de ajutorul nostru, dar îngrijitoarea, are nevoie mereu de mai mult: mai mulți bani, mai mult ajutor, mai puțin să lucreze.„

„Nu judeca o zi după recolta avută, ci după semințele care le-ai plantat.” Robert Louis Stevenson

Nu știu alții cum sunt, dar noi nu vedem în cele spuse mai sus, ca o pierdere, când pleacă îngrijitoarele la altă firmă, ci ca semințele pe care le-am plantat. La urma urmei, oamenii nu apar în viața noastră întâmplător, iar când pleacă, nu înseamnă că m-au părăsit pe mine ci dimpotrivă, înseamnă că și-au atins scopul pentru care m-au căutat, iar cei care au rămas dovedesc că de fapt scopul lor a fost OMUL.

“Concurența scoate la iveală ce este mai bun dintr-un produs și ce este mai rău din oameni.” – David Sarnoff

 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

error: Content is protected !!