Cum este să lucrezi de sărbători

„Pentru a fi mare, e nevoie de muncă, în proporţie de nouăzeci și nouă la sută.” — William Faulkner

Îmi spunea cineva cândva, oarecum cu termen comparativ, că „dumneavoastră sărbătoriți altfel decât noi cei care lucrăm” – era vorba despre o doamnă care lucra la îngrijit bătrâni în străinătate. Vreau să vă spun, pentru cei care nu știți, că eu timp de 7 ani cât am lucrat în Israel, am avut doar de 3 ori concediu câte 3 săptămâni, dar niciodată de  Paște sau Crăciun. Îmi amintesc și acum, când eram în Israel, într-o zi de duminică, a venit bătrânica la care lucram, cu o bluză să-i cos niște nasturi că vroia să o îmbrace, iar eu i-am spus că am să-i cos mâine, pentru că astăzi este duminică și pentru mine este sărbătoare – răspunsul nu s-a lăsat așteptat: „ dar duminica nu mănânci?, eu te plătesc și pentru ziua asta.”

„Pune-te la treabă din toată inima şi vei reuşi. Competiţia este atât de mică…” — Elbert Hubbard

Ca om de afaceri, este și mai multă muncă pentru că nu-ți permiți să pierzi clienți, iar când ești solicitat trebuie să fii la datorie, ca un profesionist. Clientul satisfăcut este reclama cea mai bună. Dacă vrei să ajungi la rezultatele dorite, trebuie să te aștepți la trezit dimineața devreme, culcat la ore târzii și timp liber sacrificat. Noi personal, nu simțim nici o deosebire între Crăciun, Paște, Revelion, concedii de odihnă și o zi normală de lucru. Oricând suntem sunați, răspundem prezent. Iată câteva din regulile esențiale pentru antreprenori:

„Când munceşti, joacă-te. Munca, dacă este doar o datorie, te ucide.”— Max Jacob

  1. Oamenii de afaceri sunt întotdeauna sinceri cu ei înșiși.
  2. Oamenii de afaceri știu să se motiveze singuri și asta-i deosebește de ceilalți.
  3. Timpul este cea mai prețioasă resursă și am face bine să nu îl irosim.
  4. Ca să devii un om de succes trebuie să îți faci prieteni printre oamenii de succes!
  5. Ca să ai mai puține eșecuri trebuie să fii mereu bine informat, iar asta înseamnă să citești mult. Omul cât trăiește învață, iar cel care dorește să aibă succes este mereu cu cartea în mână. Nu degeaba se spune că cititul te ajută să devii OM. Succesul nu îți pică pur și simplu din cer, ci trebuie să muncești pentru a-l obține!

„Eu nu lucrez pentru gloria mea personală, ci lucrez pentru gloria geniului uman.” — Traian Vuia

Cu mult drag și aleasă prețuire, Daniela Gumann.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

error: Content is protected !!