Ce ați semănat, asta culegeți!

Fel de fel de articole fierbinți cu tema „Războiul îngrijitoarelor din Austria” tratate care mai de care mai acid la adresa angajatorilor sau intermediarilor, au dat de lucru și material de publicat multor editoriale. Subiectul a fost la maxim exploatat, dezbătut și răspândit pe toate rețele de socializare, în presă și televiziune.

Nu știu să fie o altă naționalitate mai puternic implicată în acest tip de scandal ca românii. Un lucru este clar, că rezultatele acestui scandal au dus la concluzia expusă public, deocamdată în formă de proiect, de către domnul Norbert Hofer – membru al FPÖ de peste 20 de ani și vicepreședinte al parlamentului.

https://www.ots.at/presseaussendung/OTS_20170724_OTS0072/hofer-keine-symptombekaempfung-in-der-pflege

Iar eu, am prevenit acest lucru cu 3 luni mai devreme în articolul meu:

Divide et impera/ Dezbină și cucerește

Poate că atunci când eu scriam aceste articole, unii cititori, asistau ca spectatori  la un meci de tenis cum este plasată mingea la fileu și așteptau în umbră să vadă cine câștigă meciul. Iată că nu este întâmplătoare maxima:

„Lumea nu va fi distrusă de cei ce fac rău, ci de aceia care doar îi privesc și refuză să intervină.” Albert Einstein

Planul expus de domnia sa, domnul Norbert Hofer,  propune eliminarea agențiilor de intermediere din domeniul îngrijirii și înlocuirea acestora cu o organizație generală numită cooperativă – „Zum anderen brauche es bundesweite Trägerorganisation in Form einer Genossenschaft im Bereich der 24-Stunden-Betreuung, um Pflege- und Betreuungskräfte ohne Gewinnabsicht über eine solche zu beschäftigen”. În acest sens, cred că se înțelege clar ce va urma. Această organizație de tip cooperativă va fi condusă de o personalitate austriacă, acesta la rândul său își va alege echipa lui care va fi tot austriacă, iar ramificațiile din teritorii vor fi conduse tot de austrieci.

Atunci când va intra în vigoare acest proiect, criteriile de selecție vor fi literă de lege, disciplina va fi respectată, iar selecția va fi făcută conform standardelor de capacitate și corectitudine  stabilite în stil austriac.  Atunci se va face simțită zicala:

„Mulți chemați, puțini aleși!”

Când se derula „spectacolul” care a condus la acest proiect, eu personal am scris diverse articole referitoare la acest aspect:

Când doi se ceartă, al treilea câștigă

Mai este nevoie să explic? Aparent, îngrijitoarele incriminau agențiile de intermediere și iată că rezultatul deja se vede – a câștigat statul austriac. FOARTE BINE!!!!

” Cei care nu pot învăţa din istorie sunt condamnaţi să o repete.” –  citat clasic din George Santayana

Spun asta, pentru că seamănă foarte bine cu faptele politice trăite de noi în ultimii 28 de ani. Când a fost revoluția, toată lumea îl hulea pe Ceaușescu și erau fericiți că îi va lua locul Ion Iliescu – cât a durat asta? Acum îl judecă și îl condamnă cu orice ocazie. Oamenii se bucurau să renunțe la comunism, că vor putea pleca peste hotare,.. – acum scriu peste tot „ amară ești străinătate” și fel de fel de asemenea expresii și cântece de toate soiurile în care își plâng dorurile și frustrările.

Mă întreb și vă întreb:  Cine și ce-i mai mulțumește pe oameni?

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

error: Content is protected !!