Diferența dintre politicieni și oamenii de rând

Cândva, cineva mustind de ironie, cu un spirit cinic, a găsit de cuviință să atașeze spre amuzamentul spectatorilor lui de același gen, sperând să-și adune simpatizanți, decupaje din fotografiile mele personale, postate public de mine și soțul meu alături de președintele statului domnul Klaus Iohannis.

De multă vreme am observat, dar acum, cu această atitudine, am să vă spun că oamenii preferă să arate cu degetul. Caută vinovați în clasa politică, caută o schimbare în guvern fără să conștientizeze că schimbarea de fapt trebuie să vină din rândul cetățenilor. Că fiecare în parte își are rolul său în tot ce se întâmplă. Mulți zic că politicienii fură, dar oamenii se fură pe stradă unul pe celălalt. Problema nu este la noi sau la ei, ci este a noastră, a tuturor. Dar e mult mai ușor să ieși în stradă și să zici jos cutare, sau cutare, decât să analizezi concret unde este greșeala și cum poate fi ea remediată. E mai ușor să arăți cu degetul. Dar dacă ții acum mâna ridicată și arăți cu degetul spre cineva sau ceva, vei vedea că trei degete sunt de fapt îndreptate spre tine. Cine arată spre cineva, se arată pe sine și slăbiciunea lui.

Am remarcat un aspect, și anume că oamenii tratează politica precum fotbalul. Stau pe margine și își dau cu părerea despre cei ce prestează în teren. Poate, sau mai mult ca sigur, că cel care comentează, nu are suficiente informații despre ce vorbește, dar își dă cu părerea ca să fac impresie celor din jur.

Vă invit să vă analizați pe dumneavoastră, cei ce arătați cu degetul și să vedeți dacă nu faceți exact același lucru ca și cel pe care-l evidențiați, ba poate chiar mai rău. Spuneți de politicieni că mint? dar dumneavoastră nu mințiți când doriți să obțineți ceva? Eu știu multe persoane care au mințit ca să obțină un post de lucru în firma noastră punând o altă persoană la telefon ca să susțină interviul telefonic în locul ei, sau, a avut întrebările și răspunsurile pregătite lângă telefon pentru a promova la interviu, sau au spus că au mai lucrat în domeniul îngrijirii dar au făcut o pauză și au mai uitat,…

Mai spuneți de politicieni că sunt traseiști? Că merg din partid în partid în funcție de cum bate vântul?

Dar câți dintre dumneavoastră, cei care lucrați în domeniul îngrijirii bătrânilor, nu vă plimbați din firmă în firmă după cum auziți că vi s-ar potrivi salariile? Mai nou, mi-a povestit cineva despre altcineva(tipic românesc, nu?) că știe o persoană care circulă din firmă în firmă chiar cu scopul de a aduna cât mai multe tipuri de contracte, în mintea ei(diabolică) probe incriminatorii pentru a invinui pe cei care muncesc și nu-și pierd timpul cu prostii mărunte.

Până la urmă, atunci când criticăm, pe cine criticăm de fapt? Mulți critică și au obiceiul de a arunca cu vorbe în stânga și în dreapta crezând că așa se pozitionează pe o treaptă superioară în societate. Nu uitați că de fiecare dată când arătați cu degetul spre cineva, arătați de fapt cu un deget spre el și cu trei degete spre voi.

Lasă schimbarea lumii. Tu, cu tine, ce faci? Ce alegi? Cum gândești? Cum și ce accepți? Ce semințe ai plantat în interiorul tău și câtă grijă ai de ele? Vrei să schimbi lucrurile? Începe cu tine!

Toți se gândesc cum să schimbe lumea, însă nimeni nu se gândește cum să se schimbe pe el însuși.

Răspunsul este simplu: DACĂ VREI SĂ SCHIMBI LUMEA, ÎNVAȚĂ SĂ IUBEȘTI! Schimbă-te pe tine!!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

error: Content is protected !!