Divide et impera/ Dezbină și cucerește

Cea mai mare bogație – rațiunea. Cea mai mare moștenire – buna creștere. Cea mai mare sărăcie – neștiința și ignoranța crasă.

Am lucrat și eu personal ca îngrijitoare timp de 8 ani și vă înțeleg frustrările, dar în ultimul timp, situația a scăpat de sub control, iar rezultatul acestei acțiuni, nu are să fie nici pe departe ceea ce vă doriți să obțineți. Una dintre tehnicile de manipulare preferate ale comuniştilor a fost aşa numita ,,ură de clasă”. „Originea sănătoasă”  a primat în faţa educaţiei şi a pregătirii profesionale şi s-a născut un ,,om nou” fără scrupule, teleghidat şi îndoctrinat.

Singura diferenţă dintre un om bogat şi unul sărac este felul în care îşi folosesc timpul. – Seneca

Încă mulţi conaţionali au o mentalitate indusă de asistența socială, cu alte cuvinte aşteaptă mult de la stat – deseori aud sintagma “ce face statul pentru noi?” fiind foarte des repetată. Această mentalitate este o problemă. Din experienţă vă mărturisesc că mentalitatea beneficiarilor de servicii sociale  înhibă curajul şi iniţiativa. Nu doresc să scutesc statul de îndatoririle pe care le are în a contribui la calitatea vieţii propriilor cetăţeni, însă doresc să depăşim anumite stereotipuri de gândire care nu sunt constructive.

Fii recunoscător pentru ceea ce ai și vei avea mai mult. Dacă te concentrezi pe ceea ce nu ai, nu vei avea niciodată destul. – Oprah Winfrey

Nu spun că este o exagerare, dar este o formulare vădit tendențioasă cu scopul de a crea tensiuni. Tensiuni, așa cum spuneam și cu alte ocazii, favorabile unora care efectiv se hrănesc din asta.  Asist tot mai des la atitudini ale unor grupări care promovează doar ură.

Cine se răzbună trebuie să sape două morminte. – proverb chinez

Da. Asta le este deja meseria și uneori chiar afirmă public în scris, că pentru asta sunt plătite. Ura între colegi în cazul în care nu solidarizează, ura față de cei ce le oferă un loc de muncă, ura față de naționalități, ura față de politicieni și ignoranță față de orice reguli și legi.

Oamenii vor să schimbe totul, dar, în acelaş timp, ar dori ca totul să rămână la fel. – Paulo Coelho

Nu pot să rămân pasivă în fața ipocriziei, a mizeriei, a denaturării unei stări de fapt care e parte din viața și activitatea mea și o cunosc atât de bine. Orice om de bun simț își poate da seama că zona asta a devenit o sursă gravă de dezinformare, de mistificare a realității, de luptă psihologică.

Întrucât nu mai este un secret faptul că noi, firma D&C Gumann, suntem aleși de Camera de Comerț Salzburg să reprezentăm întreg landul Salzburg la întâlnirile pe tema îngrijirii, am luat legătura cu colegii noștri de la WKS despre acest fenomen actual în rândul îngrijitoarelor. Am vorbit cu colegi și de la Salzburg și de la centrala din Viena. Răspunsul a fost așa: – „ suntem la curent cu absolut tot ce se întâmplă în cadrul acestor platforme pe facebook, și lucrăm la o reglementare în acest sens, și anume, ca toate agențiile de intermediere să fie preluate de un singur concern, cu câte un singur reprezentant pe fiecare land în parte.”

Hai să vă explic ce înseamnă asta. Când am fost la întâlnirea de la Linz din octombrie 2015, conferința a fost deschisă cu informația că în Germania există o firmă care a ajuns ca o industrie în acest domeniu, adunând în total 10.000 de pacienți îngrijiți la domiciliu cu îngrijitori străini. A fost prezentat, ca un exemplu de urmat, lăudabil. În pauza de cafea, am conversat cu numeroși colegi de breaslă de prin alte landuri, și unul din ei ne-a spus că are 800 de familii în îngrijire – vă dați seama că are 1600 de îngrijitoare? Uimiți, am întrebat cum se descurcă, povestindu-i că noi primim pe fiecare la noi acasă, că o cunoaștem personal, că ne ocupăm de orice problemă are, că ori de câte ori e cazul mergem la locul ei de muncă și o ascultăm cu ce se confruntă,.. Răspunsul a fost rapid – „noi rezolvăm totul de la birou. Ce nu funcționează, schimbăm – nu stăm la discuție sau negocieri. Le dăm adresa unde trebuie să meargă, și se duc singure.” Am întrebat ce fac atunci când o îngrijitoare se răzgândește și nu mai vrea să vină la locul promis. A spus că după ce li s-a întâmplat de câteva ori așa ceva, au început să promită la trei participante, și dacă se prezintă toate, două nu au decât să rămână să aștepte. Am întrebat cu ce naționalități lucrează, și mi-a spus că are și românce și slovace și poloneze, iar eu mândră, am întrebat: „ nu-i așa că româncele sunt mai bune ca celelalte?” Răspunsul a venit sec: „Toate sunt o apă și un pământ.”  – aceasta este direcția, stimabililor care semănați ură. Ce semănați, asta veți culege.

Omul este suma acţiunilor sale, a ceea ce a făcut, a ceea ce poate face. Nimic altceva. –  

Unii mă apreciază, alţii mă detestă – nu poţi mulţumi pe toată lumea -, un lucru e însă sigur: eu pot să dorm liniștită că mă simt cu sufletul împăcat în fața lui Dumnezeu. Este suficient să îl ai pe Dumnezeu şi să întâlneşti persoane distinse prin structura lor interioară şi profesională.

Diferenţa dintre ceea ce EŞTI şi ceea ce îţi doreşti să FII, este ceea ce FACI.

Nu cunosc cheia succesului, dar cheia eșecului este să încerci să mulțumești pe toată lumea. – Bill Cosby 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

error: Content is protected !!