Mereu în căutare de mai mult

 

Nemulțumit fiind, omul caută mereu mai mult. Da. Caută o casă mai mare, un salariu mai mare, o mașină mai mare, păr mai lung, gene mai mari, buze mai pline, sâni mai mari, Dacă merg în oraș să cumpere o pizza, pornesc în căutare după care e mai mare și costă mai puțin. Mereu căutăm ceva. Mereu suntem în căutare. Căutăm liniște, și când o găsim vrem haos. Când în viața noastră este haos ne dorim din tot sufletul să avem liniște. Căutăm mereu orice altceva decât avem, și când găsim ce cautăm ne dăm seama că era mai bine înainte, sau nu ni se potrivește. Căutăm mereu mai mult. Mereu altceva. Ne irosim, ne pierdem, puțin câte puțin.

Acest fenomen de „mai mult”, mă duce cu gândul la o fabulă care am învățat-o în clasele primare, era vorba despre un câine cu un os în gură. Un câine care avea în gură un os, ajunse pe malul unui râu. Când își văzu chipul în apă, crezu că acolo era un alt câine care are un os mai mare decât al lui. A vrut să inhațe osul din apă, dar îl scapă pe cel din gura lui. Și așa a rămas câinele cu burta goală! Morala acestei fabule: Tot fugind după mai mult, se poate întâmpla să rămâi și fără ce ai deja.

Azi omul caută banul cu toate puterile sale, convins de faptul că acesta îi poate deschide și garanta accesul peste tot în lume.

De ceva vreme, asist cum totul se dărâmă în jurul nostru, cum lumea devine nebună, cum prind rădăcini ura și răul. Violența și crima fac parte din banalul cotidian. O lume întoarsă pe dos care nu are nevoie decât de o scânteie pentru a exploda. Dar oare, nebunia este singura armă de supraviețuire într-o lume aflată în derivă?

Omul își caută fericirea în exterior, în lucruri care într-un final îl vor plictisi și mereu va dori mai mult, pentru că realizarea materială nu se sfârșește niciodată…  întotdeauna va dori mai mult… şi mai mult… şi niciodată nu va fi împlinit.

”Amintiți-vă că, atunci când părăsiți acest pământ, nu puteți lua cu voi nimic din ceea ce ați primit – doar ceea ce le-ați dat: o inimă plină, îmbogățit printr-un serviciu cinstit, dragoste, sacrificiu și curaj”!. – Sfântul Francisc de Assisi

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

error: Content is protected !!