Oamenii frustrati vaneaza greseli

Observ ca in ultima perioada, marea majoritate a oamenilor e obsedata sa-si impartaseasca toate problemele si frustrarile cu alti oameni si pentru asta au la dispozitie o sumedenie de servicii si aplicatii care ii ajuta in aceasta directie. Insa comunicarea frustrarii nu le rezolva de fapt problemele lor personale. Lamentarile nu rezolva nimic.

Un om care jigneste sufera si asta nu este altceva decat manifestarea frustrarilor anterioare. De multe ori, cel caruia i se adreseaza jignirea nu ii greseste cu nimic celui care jigneste. Un om impacat cu el insusi nu va jigni niciodata.

Daca avem asteptari nerealiste, frustrarea se va instala foarte usor. Oamenii frustrati au tendinta sa vaneze greselile semenilor lor, platindu-le totul cu varf si indesat. Din starea de frustrare poate aparea si starea de nesiguranta, pesimism, complexare. Multe dintre starile noastre de furie ascund frustrari adunate din trecut, poate chiar din copilarie. Faptul ca nu mereu reusim sa obtinem ceea ce vrem de la persoanele apropiate, nu inseamna ca nu suntem iubiti, apreciaţi si respectati. Razbunarea nu este o cale spre reusita. In spatele unei astfel de atitudini stau mereu nemultumiri in primul rand legate de noi, de aceea, adesea putem fi frustrati nelegitim. Poate ca reformularea gandurilor, umorul, schimbarea vocabularului si a atitudinii pot duce la eliminarea treptata a acestor stari de conflict interior-exterior, respectiv starea de frustrare. In opinia mea, din frustrare se mai pot naste si gelozia, posesivitatea, rigiditatea, neincrederea. Recunoasteti ceea ce simtiti. Gasiti originea frustrarii. Fiti sinceri cu voi mereu. Depasiti starea indreptandu-va gandirea. Una peste alta, sentimentul de frustrare vine din probleme nerezolvate. Ea alimenteaza supozitii false. Cei care simt frustrare nu se iubesc si sunt incapabili sa poata iubi cu adevarat pe cineva.

Limbajul lor reprezinta gandirea lor, iar gandirea este inceputul actiunilor lor. Si astfel, am ajuns sa devalorizam gandirea si actiunile prin inventarea unui limbaj manipulativ care trece cu usurinta in folosinta comuna a unei societati slabe si lenese.

„O persoană rea e ca și o fereastră murdară, nu lasă niciodată soarele să pătrundă prin ea.” — William Thackeray

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

error: Content is protected !!