Oamenii se califică şi se descalifică singuri prin ceea ce fac

Nici măcar un singur om nu este întâmplător în viaţa noastră. Cred că fiecare dintre noi, simte că oamenii din jur, sunt în viaţa noastră pentru a ne învăţa lecţii de viaţă pe care le avem de învăţat, pentru a putea evolua din locul în care suntem. Mi-am dat seama că oamenii se califică şi se descalifică singuri prin ceea ce fac.

Oamenii care își vor căuta un loc în viața noastră vor fi cei de care ne vom aminti peste ani. Unii oameni, îndrăznesc să ne schimbe, să ne răstoarne lumea, să ne facă așa cum vor ei, pentru că așa cred ei că e mai bine, pentru că așa sunt ei. Unii însă vor frânge tot ce avem mai bun, mai frumos în noi. Vor căuta să dea dreptate unor gânduri de ocazie. Unii îți aduc lumină, alții îți umbresc prezentul iar alții pur și simplu vin și transformă. Unii, sunt buni,dar fără rost. Alții, sunt răi și ne fac să gândim altfel. Să ne mutilăm inima cu vorbe proaste. Unii te schimbă, fără ca tu să știi măcar.

De multe ori ne plângem că nu putem avea încredere în oamenii de lângă noi, dar hai să ne gândim – nu e vina noastră că i-am acceptat lângă noi? Nimic nu vine spontant. Totul are presemne. Pot fi păcălit odată dar a doua oară deja e vina mea. Puteam să iau măsuri şi să mă protejez. Este un citat foarte frumos care zice că dacă te înconjori de nouă oameni bogați, este posibil ca tu, să devii al zecelea. Așa e și pentru mine. Cel mai important este să mă înconjor de oameni care sunt ceea ce eu vreau eu să devin.

Ceea ce fac politicienii, nu fac decât să ne reprezinte pe noi în cel mai adevărat sens. De aceea problema e la noi. Dar e mult mai ușor să ieși în stradă și să strigi „jos cutare, sau cutare” decât să stai să gândești ce poți să faci tu concret. Să analizezi dacă cei care strigă, au dreptate. Să ai propriul tău punct de vedere, și nu al turmei. Dar,e mai ușor să arăți cu degetul, nu? E mai comod să preluăm atitudini și reacții critice, pentru că e la modă, să stai la pândă, la vânătoare de greșeli, ale celor care, chiar fac ceva.

Mi-a plăcut replica „Sunt creatorul propriului meu destin” și cu fiecare zi mă conving că este adevărată. Fiecare își are destinul care și-l construiește.

Ești același azi ca și peste cinci ani, cu excepția oamenilor pe care îi vei întâlni și a cărților pe care le vei citi.– Charlie Jones

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

error: Content is protected !!