IN DER RUHE LIEGT DIE KRAFT

Dragi colaboratoare din firma D&C Gumann!

Dragi românce care vă aflați la locul de muncă în Austria la îngrijit bătrâni!

Iată că ne aflăm deja în a treia săptămână de criză declarată oficial.

Faptul că nu sunt prea activă pe internet, nu se datorează lipsei de interes față de dumneavoastră, ci dimpotrivă, mi-am dorit să nu accentuez agitația tipică în aceste situații.

Pentru că așa cum spun austriecii IN DER RUHE LIEGT DIE KRAFT  = În liniște stă puterea, în aceste momente este bine:

 • să vă păstrați calmul,
 • să respectați regulile,
 • să vă informați de la surse sigure și nu din auzite,
 • a face ordine în casă, vă faceți ordine și-n gânduri.

Doresc să vă anunț, că autoritățile locale din Austria, prin toate măsurile de urgență la care lucrează în această perioadă, se gândesc și la dumneavoastră cum să vă răsplătească pentru efortul și înțelegerea dumneavoastră de a vă prelungi tura de lucru. În acest sens se lucrează la un proiect de lege prin care să fie acordată o sumă compensatorie, fiecărei îngrijitoare care și-a prelungit șederea.

Proiectul este încă în lucru și sperăm ca săptămâna viitoare să fie o lege definitivă care să o și putem aplica. Sumele vor fi acordate direct de la WKO în colaborare cu Guvernul Austriac.

Săptămâna aceasta au avut loc la Camera de Comerț din Salzburg – WKS, două conferințe prin Skype unde fiecare agenție a prezentat situația cu care se confruntă.

Dacă ar fi să vedem și partea pozitivă din tot acest rău major, iată că într-o perioadă în care multe firme își închid porțile și lucrătorii rămân fără lucru, sectorul de îngrijire bătrâni încă funcționează.

Cu toții suntem în aceeași situație, dar împreună cu înțelegere și credință, vom depăși și aceste momente. Vom recupera tot ce am pierdut în aceste zile. Vom iubi mai mult, vom înțelege mai mult, vom avea mai multă grijă de noi și de cei dragi.

Voi reveni cu detalii concrete.

Gânduri bune cu sănătate!

Daniela Gumann

6 thoughts on “IN DER RUHE LIEGT DIE KRAFT

 1. Sunteți o femeie puternică și curajoasă care ne transmiteți siguranță și liniște. Mulțumesc mult pentru sfaturile înțelepte și grija pe care ne-o purtați. Cu respect!

  1. Stimată doamnă Deac,
   puterea pe care ați remarcat-o dumneavoastră s-a format în timp de la încercările și experiențele trecute. Cu siguranță fiecare are încercările și suferințele lui, însă eu mi-am primit lecții dure de la viață în timp ce lucram ca îngrijitoare în Israel. Acolo m-am întâlnit cu moartea de cîteva ori. De acolo am primit acea tărie de a merge înaintea ei, și curajul de a mă crede nemuritoare…
   De acolo, din Israel am învățat că în situații critice este foarte important să-ți păstrezi cumpătul și să fii atent ce decizii ei.
   Vă doresc multă sănătate și să fiți sigură că eu vă transmit informația corectă.
   Cu prețuire, Daniela Gumann.

 2. Stimată și distinsă doamnă Daniela Gumann;
  Vă las aceste rânduri, nu pentru faptul că ne cunoaștem! Sunt atât de sigură pe puterile dumneavoastră intelectuale cât și pentru toată dragostea pentru semeni, fiind sigură, că veți face orice vă stă în putere pentru bunăstarea lor. Din acest motiv sunteți atât de cunoscută la Salzburg pentru grija ce o purtați semenilor!
  Acum, în aceste momente grele pentru întreaga omenire, vrednicia și cumpătarea dumneavoastră, este mica bucurie și speranță pe care o dăruiți oamenilor cu care colaborați.
  Dumnezeu să vă ajute în toate cu sănătate și împliniri! Cu prețuire, Constanța Abălașei-Donosă

  1. Când un OM ca dumneavoastră – pictor, grafician și poet, își ia timp să-mi scrie așa minunate aprecieri, nu am voie să las garda jos, oricât de tentată aș fi uneori.
   Sunt impresionată stimată doamnă, că am reușit să las o așa deosebită impresie.
   Cu recunoștință, vă mulțumesc și vă doresc multă sănătate.
   În numele condeiului cu penița inspirată,trimit cele mai calde urărări de la Salzburg unde veți fi mereu binevenită.
   Cu prețuire, Daniela Gumann.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

error: Content is protected !!