INFORMAȚI-VĂ DOAR DIN SURSE OFICIALE!

Dragi colaboratoare și colaboratori care lucrați în branșa îngrijirii la domiciliu în Austria!

Starea pandemică pe care o experimentăm astăzi, determină schimbări majore în viața cotidiană.

Trăim într-o perioadă în care nu avem timp. Nu avem timp să citim cărți, să ne documentăm pas cu pas direct de la sursă, și fugim repede la google, dăm o căutare și aflăm toate informațiile necesare.  Vă sfătuiesc să fiți mai puțin încrezători în ceea ce privește informația găsită pe internet. Nu putem lua de bune toate știrile fără a ne documenta în profunzime. Nu tot ce apare pe internet e veridic prin simpla apariție de internet și rămâne la latitudinea noastră să ne asigurăm că ceea ce citim e o informație plină de acuratețe.

INFORMAȚI-VĂ DOAR DIN SURSE OFICIALE! 

Referitor la transport Austria- România și invers

https://www.daheimbetreut.at/sites/default/files/downloads/Austausch%20der%20Betreuungskr%C3%A4fte.pdf 

Traducerea textului: Astăzi, joi, 23 aprilie 2020, s-a ajuns la acordul politic pentru a stabili o legătură de tren între Austria și România pentru schimbul de îngrijitorii care se află Austria și lucrează în îngrijire 24 de ore. Aveți un îngrijitor care vrea să călătorească în România? O înregistrare sau mai multe informații despre procesul suplimentar va fi disponibil începând de mâine pe  https://www.daheimbetreut.at/ .  Dacă aveți un contract cu o agenție, vă rugăm să contactați agenția ca prim pas. Cum este schimbul de îngrijitori? O conexiune specială de tren va fi posibilă, cel puțin începând cu 2 mai conexiune săptămânală, între Viena și Timișoara. 

Referitor la Bonus pentru îngrijitoare

https://service.salzburg.gv.at/lkorrj/detail?nachrid=63360

Traducerea textului prescurtat:

Bonus pentru îngrijitoare.
Covid-19: pachet de măsuri pentru protecția grupurilor de risc
Îngrijirea de înlocuire (turnus) a persoanelor care au nevoie de îngrijire 24 ore / Coordonarea strânsă și rețeaua tuturor celor implicați.

Corespondența Consiliului Landului Salzburg, 23 aprilie 2020 – https://www.youtube.com/watch?v=w0Jegab48O0&t=2s

O problemă importantă în acest moment este menținerea îngrijirii persoanelor la domiciliu. Un număr de 960 de persoane din Landul Salzburg se află în îngrijire 24 de ore. „Lucrăm la menținerea și asigurarea acestei oferte”, a declarat guvernatorul Heinrich Schellhorn, care subliniază: „Va exista, de asemenea, un bonus special de 500 EUR pentru personalul de îngrijire de 24 de ore din Salzburg”.
Bonus de 500 de euro pentru îngrijitorii de 24 de ore.
Acest bonus este o plată unică pentru cei care își prelungesc turnusul în Salzburg cu patru săptămâni. „Landurile Austriei, au convenit acest lucru cu ministrul Afacerilor Sociale Anschober, această plată specială va fi disponibilă în toată Austria”, explică Schellhorn. „Banii suplimentari nu sunt doar mulțumiri și aprecieri pentru acest efort crescut. De asemenea, ar trebui să fie un stimulent pentru extinderea serviciului, astfel încât să putem asigura îngrijirea la domiciliu în această situație actuală. Aplicația este posibilă după turnusul extins și până la trei luni după aceea. Politica de primă este limitată până la 31 decembrie 2020.
Așteptăm pentru săptămâna următoare detaliile și formularele. 

 

Știm că mai ales în această perioadă de criză mondială așteptările dumneavoastră de la noi sunt mai mari decât le putem onora și vă rugăm să ne credeți că ne umilește neputința de a vă acorda sprijinul pe care-l așteptați și pe care-l meritați întru totul, însă nu îmi permit să vă scriu/informez din auzite. După cum observați, informațiile prezentate mai sus au fost făcute public în surse oficiale ieri, 23.04.2020. 

Vă mulțumim pentru gândul și fapta bună în activitatea de îngrijire pe care o efectuați cu responsabilitate la patul bolnavului și lupta cu răspândirea pandemiei provocate de virusul COVID-19.

AJUTÂND PE ALTUL, TE AJUȚI PE TINE!

Cu prețuire,

D&C Gumann.

 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

error: Content is protected !!