Despre firma

Firma D&C Gumann 

Daniela și Constantin Gumann conduc o firmă de intermediere locuri de muncă în domeniul îngrijirii bătrânilor la domiciliul acestora. Firma își are sediul în Austria iar antreprenorii de origine română, au investit un amplu efort financiar şi uman, de construcţie a brand-ului D&C Gumann, întins pe parcursul unei perioade de 8 ani, graţie căruia, această firmă şi-a consolidat o imagine publică, notorie în piaţa de profil.

Prezentare generală a firmei D&C Gumann

Născută din pasiune și proprie experiență, firma noastră D&C Gumann, încearcă să transmită dragoste față de semenii aflați în suferință și pasiune pentru manifestarea unei gândiri libere, atitudini pozitive și constructive în domeniul social.

Misiune – Îngrijirea persoanelor vârstnice la domiciliu poate fi considerată mai mult o vocaţie decât o profesie. La baza ei stă dorinţa de a-i ajuta pe alţii şi de a contribui la schimbarea în bine a vieţii celor din jur, promovând dezvoltarea şi coeziunea socială. Obiectivul absolut pentru noi, firma D&C Gumann este reprezentat de atingerea fericirii colaboratoarelor noastre, oferindu-le locuri de muncă, siguranţă, încredere, transparenţă. Candidații noștri beneficiază de servicii în limba română pe parcursul întregului proces de recrutare și integrare la noul loc de muncă. Deoarece cunoaștem dificultățile ce apar în calea unui candidat în căutarea unui loc de muncă în străinătate, noi oferim suportul nostru în identificarea și integrarea într-un nou loc de muncă ocupându-ne de toate formalitățile necesare.

Viziune – Firma D&C Gumann îndeplinește o misiune socială care are la bază valorile și principiile fundamentale ale profesiei: justiția socială, demnitatea și unicitatea persoanei, integritatea persoanei, autodeterminarea, confidențialitatea, importanța relațiilor interumane, furnizarea serviciilor cu competență și în beneficiul clienților. Noi acordăm consiliere privind drepturile și obligațiile asistațilorși colaboratoarelor noastre, colaborăm cu instituții sau organizații care au obiective similare, participăm la elaborarea metodelor și tehnicilor de lucru, propunem măsuri de ajutorare sau recuperare socială. Dezvoltarea competenţei profesionale este o necesitate fundamentală a unui sistem de asistenţă socială de calitate.

Până la urmă cadrul legal este acelaşi pentru toţi, însă este aplicat diferit de fiecare, după bunul plac şi cum se crede de cuviinţă. În acest domeniu nu există o reţetă a succesului, însă există o grilă de valori ce poate fi luată drept etalon: legalitatea, transparenţa, calitatea. Moto-ul firmei noastre este: LUCRAȚI CU PROFESIONIȘTI! SUCCESUL NU ESTE O ÎNTÂMPLARE.

Imagine –  Deși firma noastră D&C Gumann nu este o firmă mare, principiul nostru fiind  KLEIN UN FEIN = PUȚIN ȘI BUN, am reușit să ne remarcăm ca și companie românească pe piața afacerilor din Austria,  prin loialitate, profesionalism și competență.

Am reuşit să obţinem o atmosferă de lucru îmbunătăţită, detensionată, flexibilă şi eficientă prin transmiterea către colaboratoare a unor mesaje/simţuri/sentimente, conţinând valorile şi scopurile firmei, uşor de asimilat într-o atmosferă relaxată. Ne dorim şi vom face tot ce se poate în această privinţă, de a ne simţi în această firmă ca într-o familie. Dacă vrei să fii  bun – fii competitiv, dacă vrei să fii şi mai bun – cooperează.

Istoric – Înființată în anul 2012, putem spune că este o firmă tânără însă experiența în domeniu reușește să ridice valoarea competenței. Primul an de la înființare s-a dovedit a fi o grea încercare de rezistență într-o piață străină cu o legislație stufoasă și rigidă. A fost greu la început deoarece în momentul în care am înființat firma D&C Gumann, în orașul Salzburg care are 148.078 locuitori, erau deja alte 15 asemenea firme, bine cunoscute. În primul an de la înființare, am putea spune că am investit în imaginea firmei cca. 15.000€.

În anul 2015 am publicat în cadrul firmei un îndrumar generos cu răspunsuri la toate întrebările ce le are un român în căutare de lucru în Austria. Era imperios necesar să publicăm această carte cu 150 pagini unde am prezentat legislația austriacă tradusă în limba română, informații despre drepturile și obligațiile românilor în Austria și cum pot fi ele obținute, cu ce documente și de la ce autorități.

-În anul 2016 firma D&C Gumann a primit autorizația oficială de a furniza cursuri de calificare la locul de muncă în domeniul îngrijirii bătrânilor la domiciliu. Candidații, primesc la înscriere câte un manual de curs care a fost publicat în cadrul firmei, iar în urma unui examen desfășurat în trei etape, primesc un certificat de calificare eliberat de firma D&C Gumann și recunoscut de autoritățile austriece.

-În anul 2017 în cadrul firmei D&C Gumann am publicat cartea cu titlul ÎNGRIJITOAREA – ca un studiu al migrației forței de muncă din România, inspirat din propria activitate a firmei noastre.

În anul 2018 am fost aleși de către Camera de Comerț Salzburg (WKS), să reprezentăm în calitate de purtător de cuvânt, întregul grup de agenții (31) din Salzburg. Este o mare onoare pentru noi ca români să primim această recunoaștere din partea autorităților austriece.

error: Content is protected !!