Literatură de specialitate

Firma D&C Gumann oferă calificare la locul de muncă pentru îngrijitoare/îngrijitori la domiciliu care lucrează în Austria prin programul de îngrijire de 24 de ore la domiciliu, în limba dumneavoastră maternă, la locul de muncă, în funcţie de timpul liber al dumneavoastră. Cursurile sunt prevăzute în sistem ID – învățământ la distanță, cea mai modernă formă de învățământ, caracterizată prin flexibilitatea programului de studiu, prin care se asigură posibilitatea de  formare inițială și specializare în domeniu.

Durata cursului este de două luni și este prevăzut pentru 420 ore(200 ore teorie – studiu individual și 220 ore practică la locul de muncă). 
Imediat după completarea cererii de înscriere la cursul de calificare, se eliberează o adeverință în limba germană ce dovedește că sunteți înscrisă la curs și este acceptată de către autoritățile austriece până la eliberarea certificatului de absolvire. Deasemeni, fiecare candidat, primește câte un manual/suport de curs.
Examenul se desfășoară în grupe mici, de maxim 5 persoane și cuprinde trei etape: probă scrisă, probă orală și probă practică.
Certificatul de absolvire se eliberează în limba germană și este recunoscut de către autoritățile din Austria.

 

 

 

    Această carte,  Îngrijirea la domiciliu în Austria – Drepturi şi obligaţii este adresată persoanelor din România care doresc să lucreze şi să trăiască permanent sau temporar în Austria. 
    Întrucât pieţele muncii în Europa au fost liberalizate şi globalizate, pe lângă noi oportunităţi şi perspective, acest lucru a adus cu sine din păcate şi abuzuri şi exploatare a forţei de muncă a lucrătorilor. Citind presa și rețelele de socializare, aflăm că au crescut simţitor cazurile de exploatare şi chiar trafic de persoane a lucrătorilor din România întâlnite îndeosebi în sectoarele cu salarii mici determinate de lipsa calificărilor profesionale. Motivele pentru aceste exploatări sunt deseori lipsa cunoaşterii limbii germane şi a drepturilor lucrătorilor. Această carte, conţine informaţii care vă vor ajuta să găsiţi în Austria o muncă legală în condiţii echitabile. În acest sens, agenția  de intermediere D&C Gumann, a reacţionat prompt şi a organizat conceperea acestei cărţi unde vă prezintă legile și drepturile de care puteți beneficia pe parcursul șederii în Austria.

 

 

 

Fiecare dintre noi are o „poveste” despre cum a ajuns să lucreze în altă țară. Asta din cauza lipsei locurilor de muncă din România. Mulți români plecați de ani de zile din ţară, nu au reușit să se mai întoarcă, deși poate și-au dorit acest lucru. Multe femei au fost nevoite să-și caute un loc de muncă în Europa în ţări ca Spania, Italia, Franța, Anglia, Germania sau chiar în Orientul Apropiat, în Israel.
Cartea „Îngrijitoarea” îți va face cunoștință cu o persoană care ai putea să fii tu, în linii mari, cititorule. Nuanțele care te fac unic și irepetabil le vei descoperi experimentând. Este o carte care are o premisă foarte cunoscută şi anume plecarea în străinătate.

Tema principală a cărţii„Îngrijitoarea” este nevoia de evadare din lumea aceasta şi găsirea unui tunel, de evadare de aici, spre altceva – din România spre altundeva. 

 

 

Cartea aceasta, ca de altfel şi celelalte pe care le-am scris până acum, mi-am propus să fie ca o carte plăcută de citit, uşor de memorat şi pe înţelesul tuturor. Să fie o carte uşor de purtat în poşetă, astfel încât ori de câte ori aveţi puţin timp liber, să mai puteţi învăţa ceva din ea. Indiferent de vârstă sau ocupaţie, această carte îşi va dovedi rapid utilitatea. Studiaţi germana după o metodă special creată pentru a obţine rezultate imediate! În această carte sunt 49 de dialoguri specifice meseriei de îngrijitoare la domiciliu, diferite conversaţii şi noţiuni de bază, dar fără gramatică. Cu această carte, puteţi ajunge în maxim 3 luni la un nivel de limbă germană de A2.
Limba germană rămâne în continuare una dintre cele mai căutate limbi pe piaţa forţei de muncă. 

Construiţi-vă un viitor mai bun! Mult succes!

 

 

De fiecare dată când spui ” Nu pot … ” oprește-te și întreabă ” de ce nu pot ? ” . Studiile ne arată că cei mai mulți oameni de succes fac o multime de lucruri grele pentru că ei sunt setați să spună mereu EU POT sau EU TREBUIE SĂ POT. „Omul este produsul gandurilor lui ; el devine ceea ce gandeste.” Mahtama Ghandi “De indata ce ti-ai inlocuit gandurile negative cu unele pozitive , vei incepe sa obtii rezultate pozitive.” Willie Nelson

error: Content is protected !!